de Zonnesteen
bronzen beelden voor huis en tuin


volg ons opindex


beelden


dierenbeelden


tuinbeelden


sokkels


zonnewijzersonderhoudtekeningen


woning


contactbestellen per email

  onderhoud bronzen beelden

Wanneer het beeld buiten staat en u wilt eens wat vuil verwijderen dan kunt u dit doen met een vochtige doek met wat zachte zeep.
Hierna dun inwrijven met een blanke bijenwas of antiekwas. Doorgaans is 2 a 3 keer per jaar voldoende.

Mocht u e.v.t. blauw-groene plekjes willen verwijderen dan kunt u de plekjes met was behandelen.

Bij hardnekkige plekjes die al wat langer zitten kunt u eerst een messing borsteltje gebruiken. Let op geen staalborstel gebruiken omdat dit krassen veroorzaakt.

De meeste mensen kiezen ervoor om het brons niet te behandelen, maar door weersinvloeden het voor brons kenmerkende uiterlijk te laten ontstaan.
onze bronzen beelden

Onze bronzen beelden zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit brons en in principe onderhoudsvrij. Onder invloed van weersomstandigheden ondergaat het brons geleidelijk een verandering.

Een bronzen beeld is een aankoop voor het leven. Brons kan niet roesten zoals ijzer. Wel komt er een oppervlakkig oxidatie laagje onder invloed van weersomstandigheden. Dit is meestal een groenblauw of grijze kleur.

De bronzen beelden met een amberbruine tint krijgen na verloop van tijd blauw-groene plekjes. Na verloop van vele jaren zal het beeld een blauw-groene uitstraling hebben.

De bruin-rode beelden met lichtrode gloed zijn voorzien van een coating. Deze coating verdwijnt geleidelijk en dan zal het beeld een gelijkmatig natuurlijk bronzen tint krijgen. Na een jaar heeft het beeld al een warmere tint.

Onze beelden met een blauw-groene kleur zijn gepatineerd. Patineren is een versnellingsproces waardoor het beeld direct een oudere uitstraling krijgt. Een jaartje in de buitenlucht maakt het werk af, het beeld krijgt een nog warmere tint.
klik op de afbeelding voor afmeting en prijs

 
 
   

 


 Wij kunnen veel meer modellen leveren. Extra foto's kunnen wij u per e-mail toezenden.
Zoekt u iets specifieks, mailt u ons dan, wellicht kunnen wij aan uw wens voldoen.

Een uitgebreide collectie bronzen beelden kunt u ook op onze nevensite vinden. Veel keuze in klassiek bronzen beelden, moderne beelden, dierenbeelden,
zonnewijzers, windgongen, tuinbellen.


Eveneens staat op deze site een pagina met bronzen grafdecoraties.
Op aanvraag mailen wij u graag de gegevens van onze nevensite.
e-mail info@zonnesteen.nl ondrehoud.htm - laatste wijziging zondag 11 mei 2014
copyright de Zonnesteen bronzen beelden- Nieuweroord / alle rechten voorbehouden